-
یکشنبه 1395/10/26
-
13:34
-
455 بازدید
آخوند علی
مرحوم «علی باقرزاده» مشهور به آخوند علی در سال۱۲۸۶ خورشیدی در روستای نظرآقا متولد می شود. اجداد این مرحوم نخست از بحرین به بصره مهاجرت و با گذشت روزگار از آن جا، وارد آبادان شده تا این که دست سرنوشت آنان را ساکن روستای چهار برج و درواهی«آب پخش» می کند و در نهایت در روستای نظرآقا سکنا می گزینند.
این آخوندِ مکتب دار که ذاکرِ اهل البیت عصمت و طهارت (ع) بود سوادِ حوزوی نداشت ولیکن قرآن و علوم دینی را نزد افرادی به نام «درویش» و «شیخ محمد» شاگردی می کند و با مکتب خانه ای که در منزل خود دائر می نماید موفق می شود تعداد زیادی از جوانان روستای نظرآقا و همچنین روستاهای همجوار را با قرآن آشنا نماید.
در آن سال هایی که هنوز مدارس به سبک امروزی دائر نشده بود کلاس درس او چون نگینی درخشان بر تارک تعلیم و تربیت روستا می درخشید.
به تایید شاگردانش، هوش و فراست و استعداد ذاتی آخوندعلی و صدای حزین و نوای دلنشین وی که صداقت در گفتار و راستی در کردار و درستی در اعمال را معنا و مفهوم می بخشید، مهمترین عامل وحدت و انسجام مردم و ازدحام جمعیت در پای منبر او بود.
آخوندعلی به اتفاق چند نفر از روحانیون آن منطقه مانند مرحومین حاج محمد رزمجو، مشهدی عبداله بازیار حقیقی و حاج سید عبدالرضا موسوی نژاد، رونق خاصی به مراسم مذهبی و فرهنگی و مجالس وعظ و روضه خوانی آن دیار بخشیده بودند.
آنان موفق شدند با انتقال علم و معرفت خود به نسل های بعد، سهم بزرگی در امرِ تعلیم و تربیت و فرهنگِ دینی و اسلامی منطقه ایفا نمایند.
برخی از دانش آموزان مکتب آخوندعلی عبارتند از: مرحوم موسی بحرینی، محمود غلامی، محمدعلی کرمپور، بهرام کرمپور، حسین ستوده، اکبر عبدالهی، دکتر نجف فاضلی، مرحوم محمود نظری، و دَه ها نفر از اهالی روستای هلپه ای وسرکوردان که هر کدام منشاء خیر و حسنه جاریه شدند.
آخوند علی در عمر با برکت خود دو بار ازدواج نمود که حاصل آن سه فرزند پسر و دو دختر می باشد.
آقایان مصطفی، میرزا کرم و میرزا ابراهیم باقرزاده پسران آن مرحوم هستند که همگی دستی در امور خیر دارند. مصطفی باقرزاده که بیشتر او را خال مصطفی خطاب می کنند یکی از بنیانگذاران و کارگردانان تعزیه نظرآقاست.
سرانجام این روحانی وارسته پس از سال ها تلاش در امور مذهبی و فرهنگی در سن ۹۵ سالگی در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۸۱ خورشیدی به دیار حق شتافت و در آرامگاه روستای نظرآقا در دلِ خاک آرام گرفت.
روحش شاد و یادش گرامی باد.
تهیه کنندگان
سید قاسم حسینی
کرم باقرزاده
مسعود آتشی
برچسبها: آخوندعلی باقرزاده را بهتر بشناسید, نظرآقا سلام, قدیمی, مکتب خانه, ملا, قرآن, روستا, سیاه و سفید, مشاهیر, بزرگان, انقلاب, علی رزمجو, علی باقرزاده, حاج شیخ محمد رزمجو, شاگرد, دین, تاریخچه, یادگاری,