روستای نظرآقا-نظرآقا سلام

X آشنایی با سبزی توله یا پنیرک X نظرآقا سلام X حیدر رضانیا X گیاهان قدیمی X غذاهای قدیمی X توله X پنیرک X علی رزمجو X گیاه X مرکز دهستان زیراه X روستا

عنوان بنر

نیازمندی ها

تبلیغات 1 تبلیغات 2  3تبلیغات

مطالب پیشنهادی

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا) + تصاویر

  • 8:37
  • 821  بازدید

 

این گیاه درفصل زمستان قبل از رسیدن به گل درمنطقه ماچیده می شود.

نظرآقا سلام _ محل رویش آن در زمینی که خاک سبک دارد میروید. گاهی در زیر درختان سایه دار و یا در مزارع به شکل انبوه خودنمایی می کند. بلندی این گیاه اگر در خاک مناسبی باشد گاهی تا نصف پای شما هم می رسد.

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا)

از این سبزی خوشمزه به 3 طریق می توان استفاده برد:

1-از پختن ساقه و برگ ان که در روستای ما نظرآقا که با ذایقه مردم بیشتر می چسبد انجام می پذیرد.

این خوراک بومی محلی درقدیم یک وعده غذایی در روز به حساب می آمده و کمترخانه ای بوده که در این فصل آن را نپزند. زن همسایه که تش و دودی در مطبخ همسایه میدید بچه های قدونیم قد خود را برمی داشت و می رفت خونه دی میش قاسم / که چه دست و پختی داشت. بوی نانش تا ته کوچه های شل شلی محل می پیچید.

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا)

میرفت شکمی از عزا خود و بچیلش از (توله) در می اورد.

پختن توله چیزخاصی نمی خواست، پاتیل سیاهی که گوشه مطبخ بود برمیداشتی آب از انبار می کشیدی داخل آن میریختی و روی (کچک) یا 3 پایه می گذاشتی.

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا)

یکی دو ساعتی روی آتش خودش می پخت. مرد خونه که ظهر از باغ یاغله کال برمیگشت و زنش که بیشتر دختر عاموش  ، خالوش ، خاله اش ، یا عمه اش بود میگفت: چه روی چاله داری او هم که همیشه خدا دل پری وش داشت . بخاطر آن مراسم عروسی نها که چون اسب نوردی سیش که سوارش بشه و دربین دختران محله قیافه ای بگیرد و هنوز تو دلش بودیه دوری می زد و میگفت :امروز (توله) سیت چاله نهادمه. برو آزار خودت در بیار و بخور.

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا)

ای آدم هم بسکه گشنش بود دست میکه تامچ تو پاتیل که وش چر میکه و تمام کمال تمام آن را میخورد. فکر نمی کرد که 10 الی 12 بچیل دیگر باید ظهر چه بخورند. خوب مشخصه باید نون خرما بخورند.

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا)

2-روش دیگر مصرف این سبزی این بود که آن راپس از پختن آبکش می کردند. و در ماست میریختند بنام  (دوراغ) با موسیر همراه با خرما میل میکردند که چقد خوشمزه بود.

آشنایی با سبزی توله یا پنیرک (با قلم حیدر رضانیا)

3-در مناطق دیگر از گل آن هم به عنوان دمنوش که بسیار خواص دارویی دارد استفاده می کنند.

اما درپایان از شما دوست عزیزمی خواهم نام چند خوراک بومی محلی رادرروستای خود بیان بفرمایید.

نویسنده: حیدر رضانیا

عکس: علی رزمجو



مطالب مرتبط:

1) مديريت، نظراتي که حاوي توهين ، هتاکي ، افترا و مسخره کردن شخص يا گروهي باشد را منتشر نخواهد کرد.
2) نظرات تبليغاتي ( معرفي سايت هاي تبليغاتي ) درخواست تبادل لينک منتشر نخواهد شد
3) لطفا جهت بوجود نيامدن مسائل حقوقي از نوشتن نام مسئولين و شخصيت ها تحت هر شرايطي خودداري نمائيد.
4) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتين (فينگليش) خودداري نماييد.

نظرات برای این مطلب
  • 8 سال پیش - 9:01
    احسنت بر استاد عزیز جناب رضانیا و همچنین دوست خوب و زحمتکشم علی آقای رزمجو. واقعا عالی بود و اما چند غذای محلی تلیت ماس.تلیت اوپیازک. تلیت چای. للک.شلشلک.چنگال و....
کد امنیتی رفرش

عنوان باکس

هیئت سیدالشهدا روستای نظرآقا

گالری تصاویر

درباره ما

نظرآقا سلام

سایتی که در پیش روی شما قرار گرفته(نظرآقا سلام) سایت رسمی نظرآقا(مرکز دهستان زیرراه) است این سایت در شهریور ماه 1391 و با هدف خدمت و اطلاع رسانی به مردم شریف مرکز دهستان زیرراه و انعکاس مشکلات نظرآقا به مسئولین بخش، شهرستان و استان طراحی شده است. و برای چنین هدفی همواره در تلاش هستیم تا خدمات سایت را گسترش دهیم. این امر محقق نمیشود، جز با همت بلند و همکاری صمیمانه شما عزیزان. از سروران دلسوز خواهشمندیم تا در رفع نواقص و بالندگی این جریان و حرکت منت گذارده و مدیران این سایت را یاری رسانند.