-
دوشنبه 1392/11/07
-
10:54
-
443 بازدید
از خدا جوییم توفیق ادب بی ادب محروم ماند از لطف رب
بی ادب تنها نه خود را داشت بد بلکه آتش بر همه آفاق زد
نظرآقا سلام، در دنیای به اصطلاح متمدن امروزی بسیاری از آداب و سنت های حسنه و اسلامی که بر گرفته از آموزه های دینی و سیره انبیاء عظیم الشآن و معصومین (ع) است در حال رنگ باختن و بعضآ فراموشی هستند که این امر میتواند تبعات و آثار بدی در جامعه اسلامی داشته باشد. لذا بنا داریم با موافقت و مساعدت ...
نظرآقا سلام، در دنیای به اصطلاح متمدن امروزی بسیاری از آداب و سنت های حسنه و اسلامی که بر گرفته از آموزه های دینی و سیره انبیاء عظیم الشآن و معصومین (ع) است در حال رنگ باختن و بعضآ فراموشی هستند که این امر میتواند تبعات و آثار بدی در جامعه اسلامی داشته باشد. لذا بنا داریم با موافقت و مساعدت مدیریت وب سایت نظرآقا سلام در چندین قسمت و از زوایای مختلف به این موضوع مهم پرداخته شاید لطف به ایزد منان نزد بینندگان مطالب این سایت مقبول افتد:
15 نکته کاربردی در آداب معاشرت عمومی با مردم
1- همیشه در سلام کردن پیش قدم باشید این عمل شما در ذهن باقی و جاودان خواهد ماند.
2- به هر مجلس یا جمعی که وارد می شوید با صدای رسا به همه سلام کنید حتی اگر دارای رتبه و مقام بالایی باشید.(منظور سلام جمعی است نه فرد فرد)
3- آقایان فقط به خانم های آشنا سلام کرده و به یاد داشته باشند که توقف بیش از حد و طولانی به هنگام سلام و احوالپرسی با خانم ها پسندیده نیست.
4- اگر چندین تن از دوستان در گوشه ای خلوت کرده و مشغول صحبت هستند در کنارشان توقف نکرده مگر اینکه از شما دعوت کنند که به جمع آنان وارد شوید.
5- به جای سلام کردن از عبارت ((خسته نباشید)) استفاده نکنید. این جمله بار معنایی خوبی ندارد.
6- سلام و احوالپرسی نیاز به وقت طولانی نیست هم برای وقت خود و هم دیگران ارزش قایل باشید.
7- اگر دست شما خیس است به هیچ وجه با دست خیس یا مچ دست، دست ندهید کافی است عذر خواهی نموده و ایستاده احترام بگزارید.
8- به هنگام دست دادن دست طرف مقابل را محکم نگیرید البته شل دست دادن و از روی بی حالی هم زیبنده نیست. توجه داشته باشید دست دادن با زنان نامحرم جایز نیست.
9- پس از سلام و احوالپرسی صدر مجلس را برای نشستن اختیار نکنید جای بزرگان و ریش سفیدان است مطابق با سن و سال و شآن خود جای فرود آمدن را انتخاب کنید.
10- اگر بزرگی وارد مجلس شد به احترام او به پا خاسته و او را تکریم کنید.
11- اگر پیرمردی وارد مجلس شد اول به او کمک کنید و اگر جای نشستن کم بود ایثار کرده و جای خود را به او داده تا آرام و راحت بنشیند. این عمل بسیار سفارش شده و پسندیده است.
12- اگر در مجلس پذیرایی صورت میگیرد مواظب باشید تا اول از بزرگان پذیرایی شود صبور باشید از همه حاضرین پذیرایی به عمل می آید. حرص و ولع در این مورد به شخصیت انسان لطمه میزند.
13- تا ضرورتی پیش نیامده سخن نگویید و هر وقت هم که لب به سخن می گشایید، سنجیده، شمرده و از سر عقل سخن بگویید و از سخنان لغو و بیهوده پرهیز نمائید.
14- در هنگام راه رفتن و ورود به مجلس جلوتر از بزرگان راه نرفته و حرکت نکنید.
15- هنگام خارج شدن از مجلس یا محفل خداحافظی جمعی کرده و از میزبان به خوبی تشکر و قدردانی نمائید./ع.ر
ادامه دارد ...
سید قاسم حسینی
7/11/1392
برچسبها: 15 نکته کاربردی در آداب معاشرت عمومی با مردم, سید قاسم حسینی, وبلاگ روستای نظرآقا, سلام کردن, علی رزمجو, مرکز دهستان زیراه, www.nazaragha-salam.ir,