-
چهارشنبه 1392/06/27
-
22:30
-
275 بازدید
پرتقال درختی است یابه عبارت بهتر درخت کوچکی است دارای برگهای سبز گلها و میوه آن معطر و گلهای آن به رنگ سفید و میوه آن متوسط در برخی ارقام درشت پوست آن نارنجی کمی ناصاف گوشت آن شیرین و یا ترش و شیرین و بسته به ارقام مختلف دارای رنگ زرد و زرد تیره و قرمز میباشد.
درخت پرتقال و به طور کلی مرکبات درجه حرارت پایین را تحمل نمیکند و باید در مناطق با آب و هوای مدیترانه ای با زمستانهای نسبتآ گرم کاشته شوند.
خواص و کاربرد: پوست و آب پرتقال مقوی معده و ضدعوارض و مدر و نرم کننده سینه است. خوردن جوشانده پوست آن برای آرام کردن سرفه سرماخوردگی و سوء ها ضمه مفید میباشد و پوست له شده آن به عنوان مرهم برای اکزاما ون اراحتی های پوست بدن نافع است.
جوشانده برگهای پرتقال مانند سایر مرکبات برای شست و شوی ورمها و کاهش درد آنها نافع است.
پرتقال به طورکلی ضد اسپاسم و آرامبخش است. اسانس پرتقال اثرضدعفونی کننده دارد و از پوست آن گرفته میشود و چون خیلی زود فاسد میشود همیشه باید تازه مصرف شود و اگر نگهداری شود برای مدت کم درجای تاریک وخنک باید گذارده شود.
برگرفته از : کتاب معارف گیاهی (نویسنده حسین میر حیدر)
با تشکر از آقای محمدنامی جهت ارسال این مطلب
×××
برچسبها: محمدنامی, برگرفته از کتب سنتی, وبلاگ نظرآقا سلام, وب سایت نظرآقا سلام, مرکز دهستان زیراه, علی رزمجو, ali razmjoo,