-
سه شنبه 1392/06/19
-
0:11
-
273 بازدید
هندوانه:درکتب طب سنتی بانام(بطیخ هندی)آمده وفارسی شده آن(هندوانه)استودربلوچستان(محال )نامیده میشود.
مشخصات:گیاهی است یک پایه و یکساله ازخویشاوندان خربزه است. ساقه آن منشعب دارای پیچک بی کرک وخزنده بابرگهای پهن. گلهای آن کوچک زرداست .
میوه آن پس ازرسیدن گوشت یاپولپ داخل آن قرمز می شود و دانه ها و تخمهای گیاه راکه برحسب نژادبه رنگهای سیاه-سفید-قرمز-ویازرد می باشد در برگرفته است.
خواص_کاربرد: پولپ هندوانه برای رفع ناراحتی وزخمهای گلوودهان مفیداست. مغز تخم هندوانه نرم کننده پوست و مخاط است به هضم غذاکمک می کند و سینه رانرم می کند.درهند و چین ازعصاره ریشه هندوانه برای قطع خونریزی پس ازسقط جنین استفاده می شود. دراندونزی هندوانه مخلوط با سرکه وزردچوبه برای تسکین دردهای رماتیسمی مصرف می شود.
درکتب طب سنتی ایران اطبای سنتی چنین آمده است: هندوانه ازنظرطبیعت سردوتراست وازنظرخواص مسکن حدت صفر او خون و تشنگی است وتولیدخون رقیق وبلغم شیرین می کندوبدن راتر و تازه می نماید. برای تبهای سوزان نافع است وبرای اصلاح حال افرادگرم مزاج وخشک هندوانه بیشترمفیداست تاترشی ها.آشامیدن آب هندوانه باسکنجبین برای یرقان و صفرای سوخته و کمک به هضم غذا و ازدیادترشح ادراروخردکردن سنگ کلیه مفیداست.
اگرباشکرخورده شودبرای خنک کردن بدن موثراست. بهترین زمان خوردن هندوانه بین دوطعام است که غذای قبلی هضم شده باشد.خوردن هندوانه بلافاصله بعدازغذادرهاضمه اختلال ایجادمی کند و اگرناشتا خورده شودمضراست خصوصااگرهوا خیلی گرم وانسان تشنه باشد.درمزاجهای بسیارصفراوی هندوانه مانندآب کدو کمک به ازدیادصفرامی کند. هندوانه مضرطحال اشخاص سردمزاج ومعده های سرد است.
برگرفته از : کتاب معارف گیاهی (نویسنده حسین میر حیدر)
با تشکر از آقای محمدنامی جهت ارسال این مطلب
×××
برچسبها: محمدنامی, برگرفته از کتب سنتی, وبلاگ نظرآقا سلام, وب سایت نظرآقا سلام, مرکز دهستان زیراه, علی رزمجو, ali razmjoo,