-
جمعه 1392/04/14
-
13:31
-
915 بازدید
شورای جدید و هزار و یک قصه ی جدید
نوشته : شاکر شکیبا
اول : به عزیزان بهتر از جان، منتخبین روستا و حامیانشان که در مطالب قبل مراتبی از چگونگی ساختار جدید شورا شرح دادم ، عرض کنم که ، یادمان باشد نقد کردن عامل بازگشایی حقائق به ظاهر کتمان شده و شفاف سازی در همه ی لایه های اجتماعی هر جامعه ای است چه روستا چه شهر و حتی خانواده ی چند نفری و قطعا نقد پذیری ضامن سلامتی جامعه است . بعضی چهره ها دایره ی تحملشان آنقدر تنگ است که یا فقط باید تمجیدشان کرد و تحسین و یا اگر قلمت را به نام انتقاد بر علیه اشان چرخاندی ، نگارنده می شود مخرب وحدت و باعث تفرقه . خیلی دوست دارم آن دسته از عزیزانی که بر من به انحاء مختلفی خرده گرفتند که چرا اینگونه مطالبی را مطرح می کنی ، سرکی به گذشته ی دیارشان بکشند و بگویند آنهمه اهمال را در سالهای گذشته چه نام می نهند ؟ چرا آن دسته از عزیزانی که فی الحال مرا سرزنش می کنند از مطرح کردن موضوعات صد در صد واقع و مستند جاری در گذشته و حال این روستا ، هرگز به خود اجازه نمی دادند یقه ی آنانی را بگیرند که به نامهای گوناگونی چرخ توسعه ی روستا در تمامی زمینه ها را قفل کردند و آنقدر بر طبل جاه طلبی ، بی خردی ، کوته بینی و بی سوادی کوبیدند که پس رفتگی امان بیش از پیشرفتمان شد. آیا کسانی که امروز خود را صاحب مردم می دانند طی ده سال گذشته زبان و کلام و قدرت این را نداشتند که مطالبات به حق مردم را خواستار و جلوی تفرقه را بگیرند؟ آیا روشن کردن اذهان و تذکر خطاهای گذشته یعنی نشر اکاذیب ؟ کدام عقل سلیم و منصفی هست که مدافع اتحاد شورای گذشته باشد ؟ کدام ذهن بصیری هست که مدعی وحدت در بین تصمیم سازان روستا باشد ؟ آخه چرا ما هنوز متاثر از روابط قوم گرایی و قرابت فامیلی همچنان به دفاع های مضحک از تساهل بعضی ها ادامه می دهیم و هیچ چیزی برایمان مهم نیست جز اینکه بگویند و بنامند که بله : فلانی در صدر است و صاحب منصب.
دو : به واسطه ی تولید دو اثر فرهنگی ( فیلم مستند نظرآقا و کتاب تاریخ نظرآقا ) در زادگاهم که الان دو ساله مشغول تهیه و تولید آن هستم تمام تاریخ روستایم را مو به مو بررسی کرده ام . تمام کاستی ها و پتانسیل های روستا را خوب می شناسم و خود را موظف کرده ام تمام قد جهت اعتلای نام غرور آفرین نظرآقا تلاش کنم و نشر هر گونه مطلبی که باعث شفاف سازی ، حق خواهی ، تضارب افکار و روحیه ی امید و نشاط در این دیار باشد را به وجه احسن در چهار چوب قانون و خطوط موازین ژورنالیستی انجام دهم . نه فقط امروز بلکه تا آخرین روز دوره ی چهار ساله ی شورا دست از نقد و انتقاد و مطرح کردن مطالبات مردم بر نمی دارم و هر آنچه که باعث و عامل توسعه ی روستا باشد را بیان می کنم . این را وظیفه ی خود می دانم و به آنهایی که قصد فریب دادن مردم را دارند عرض می کنم که مردم هوشیار شده اند و بسیار اهل تمیز ، چنانچه از مسیر مردم ذره ای خارج و به سمت مواهب کاذب خودساخته بروید برای مردم از عرش به فرش کشیدنتان از آب خوردن هم راحت تر است .
سه : پنج نفر منتخب مردم شده اند ، محمود بازیار، علی محمد زاده ، الله کرم ستوده نیا ، داراب هاشمی پور و مختار بحرانی . این پنج نفر منتخب مردم هستند و قابل احترام و عزت. لذا اعتقاد بنده به گفتمان دموکراسی باعث شده که به احترام تک تک آراء مردم رعایت شأن منتخبین مردم را لحاظ و سوای از وجه ی حقیقی افراد این پنج نفر را تصمیم سازان روستا بدانیم و مدیریت روستا را طی چهار سال آینده به این بزرگواران بسپاریم . اما این انتخاب و این گزینش هرگز دلیلی نمی شود مردم عطای حضور را به لقایش ببخشند و تمام و کمال بی خیال مسائلی باشند که در بطن شورا می گذرد . اهمال و بی توجهی مردم باعث تولید افکار مسموم در بین همین پنج نفر خواهد شد . عدم دقت و نظارت مردمی بر شورا باعث افسار گسیختگی تصمیمات می شود تا آنجا که ممکن است بر اساس سلائق شخصی مثلا به مدت 4 سال توجه ویژه به بخش کشاورزی معطوف شود و دیگر موضوعات جاری روستا مورد بی مهری قرار گیرد . و یا مثلا تمام هم و غم شورا به مسائل عمرانی باشد و مسائل فرهنگی و ورزشی فراموش شود . شما دقت کنید به شورای گذشته که بر اثر عدم پیگیری مثمر ثمر، ورزش در روستای نظرآقا طی ده سال گذشته نابود شد . و هیچ تیم باشگاهی منسجم و مقتدری در روستا دنبال نشد و هر دو باشگاه تا مرز انحلال رفتند . این موارد همه حاکی از این است که مردم حضورشان را فقط در پای صندوق های رای نشان می دهند و به واسطه ی مهر افزون و دل زلالشان هیچ نظارتی بر تصمیمات جمع پنج نفره ی شورا ندارند .
چهار : ای کسانی که دندان مبارکتان را برای منصب ریاست شورا تیز کرده اید . ای کسانی که رفاقت و رقابت را زیر و رو کرده اید . ای کسانی که فکر می کنید خدمت کردن در شورا فقط در پست ریاستی مقدور است و چنانچه عضو عادی باشید نمی توانید خدمت کنید . ای کسانی که خودتان هم به صلاحیت خودتان جهت پست ریاست شورا ایمان ندارید و گرنه بدون رایزنی های مکرر و مستمر ، اعلام کاندیداتوری می کردید و صلاح را بر نظر پنج نفر می گذاشتید . امام صادق (ع) فرمود: كسى كه طالب رياست باشد هلاك مى شود.
پنج : جهت اطلاع منتخبین محترم : بررسی کنید ببینید بیشترین روستایی که از نظر آبیاری کشاورزی در منطقه ی سعدآباد متضرر بی عدالتی های مسئولین آبیاری شده چه روستایی است . بررسی کنید در هر هفته چند اصل نخل در روستا ایستاده می میرد . بررسی کنید جگر سوخته ی کشاورزان را چه کسی باید مرهم نهد . کشاورزی که جلوی چشمانش شاهد مرگ تدریجی مونس و همراه زندگی اش شده و دستش به جایی نمی رسد . بررسی کنید چرا اینهمه بی عدالتی باید نصیب روستای نظرآقا شود در بخش آبیاری ؟
شش : علی نظر نامی نظری دهیار با سابقه ی نظرآقا است . خیلی کارها کرد و خیلی کارها هم که باید می شد ، نشد . بالاخره هر چه در توان داشت به منصه ی ظهور گذاشت . مردم نظرآقا قدر شناسند و خیلی هم دلسوز . ای کاش ایشان فرصتی تعیین می کرد و با مردم روستا خیلی از مسائل را مطرح می کرد . و می گفت چرا خیلی از کارها انجام نشد ... می گفت چرا آنگونه که باید کارها بر ریل توسعه نبود . بالاخره مردم کارهای کرده را دیدند و می بینند . اما آن کارهایی که باید انجام می شد و نشد را ایشان با مردم در میان بگذارند قطعا راهگشا خواهد بود برا فرداهای خیلی نزدیک .
هفت : جهت تهیه ملزومات فیلم مستندم در مورد نظرآقا با بسیاری از بزرگان شهرستان دشتستان پیرامون نظرآقا گفتگو می کردم به مطالبی مواجه می شدم که واقعا شگفت زده شدم و همه نشان از حضور چهره های برجسته ای بود که در نظرآقا حضور داشتند و از سال 1350 تا کنون باعث شدت گرفتن توسعه ی روستا شد اما بنا به دلایلی از دهه ی 90 تا کنون رکودی مرموز در روستا هویدا شد که جا دارد با حضور و تکثیر تفکرات اندیشمندان نوگرا و ارزشمند روستا، جانی دوباره به روستا بخشید . فرهیختگان ، اندیشمندان ، صاحب نظران و دلسوزان نظرآقا چرا در خیلی از مسائل توجه ای به اتفاقات جاری روستا نمی کنند ؟ چرا همه منتظرید از بیرون برای ما تصمیم بگیرند ...
برچسبها: شاکر شکیبا, شکیبا, شورای نظرآقا, نویسنده, شاکر, شورای روستایی, نظرآقا, روستا, مرکز دهستان زیراه, 24 خرداد, نظرآقا سلام, شاکرشکیبا,