-
دوشنبه 1396/05/09
-
18:00
-
305 بازدید
اندرحکایت تاجران محلی خرما قسمت دوم
در قسمت اول از مقاله اندر حکایت تاجران محلی خرما که توسط آقای حیدر رضانیا تهیه شده بود در آن اشاره های مکرری به مظلومی نخلداران و نحوه غیر منصفانه خرید خرمای باغداران توسط تاجران بومی و غیر بومی و همچنین صحبتهایی مبنی بر خشکسالی و کم آبی یک دهه ای در منطقه سعدآباد و روستای نظرآقا شده بود که در ادامه آن آمده است:
وظیفه ما روستانشینان نخل کار در این برهه از زمان چیست؟
واقعیت است اگر به همین منوال کم آبی و ادامه روندخشکسالی، و با این نرخ که هرساله توسط تعدادانگشت شمار تاجران محلی قبل از برداشتن محصول انجام میشود،،طولی نخواهدکشید در سوگ مردن نخیلات و انقراض آنان خواهیم گریست.
دراین روزها با یک عقب گرد 180 درجه ای تاجران محلی و آوردن پایین قیمت، شیرینی خرما را در کام کشاورزان تلخ میکنند.
جلساتی چه حضوری، محرمانه، یا تلفنی انجام میدهند و قیمت این محصول ارگانیک که در نوع خود بی نظیر است را هم چنان پایین نگه میدارند تا واسطه های تهرانی، دزفولی، تبریزی سودکلان ببرند.
اما باید بروزرسانی با ارزش شود، این کالای گرانبها، چراکه ارزش هر امام زاده بر میگرددبه به متولی آن.
نیک میدانید، تبلیغ در صادرات کالا حرف اول را میزند، تاجران، کشاورزان باید بدانند: که با این روش بسته بندی راه بجایی نخواهند برد و هرسال مثل پارسال خواهد بود.
درود بر کشاورزان و تاجران اهرم و پشتکوه که با اعتمادبنفس و اتحاد و همدلی قیمت در خور توجهی هرسال عایدشان میشود. بسته بندی مناسب همراه باعلامت استاندارد، پروانه بهداشتی ساخت، شماره پروانه بهره برداری از سازمان غذا و دارو و تاریخ تولید باید در دستور کار تاجران محلی قرارگیرد و الی مصرف کنندگان داخلی و خارجی دیگر میل و رغبتی برای خرید این محصول ارزشمند را ندارند.
توجه به فراوری توسط کارافرینان خرد و کلان میطلبد که شاهد رونق دو صد چندان این خوراک باکیفیت و مقوی شویم.
تهیه و تنظیم
حیدر رضانیا
برچسبها: اندرحکایت تاجران محلی خرما (قسمت دوم), حیدر رضانیا, تاجران خرما, نظرآقا سلام, خرما, گرما, نخل, استان بوشهر, دشتستان, روستای نظرآقا, خشکسالی, علی رزمجو, مقاله,