-
چهارشنبه 1396/02/06
-
12:39
-
527 بازدید
نظرآقا سلام _ پنیر نخل به ماده ترد، سفیدرنگ، خوردنی و شیرین بخش میانی سر درخت خرما گفته میشود. پنیر نخل در استان هرمزگان کور و در بوشهر غاپ نامیده میشود که برای دستیابی به آن معمولاً سر درخت را میاندازند و برگها و لیفهای دور برگها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا میکنند.
پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگهای نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.
اگر چه بعضی از عشایر عادت دارند برای مهمان مهمی که سر میرسد گوسفندی قربانی کنند، حال اینکه مردم مناطق کویر به جای گوسفند یکی از درختان نخلشان را سر میزنند. در این میان در روستاهایی که درخت خرما وجود دارد رسم بر این است تا هرگاه اهالی مهمان ویژهای دارند، یکی از درختان خرما – درخت پیر یا مزاحم را سر بریده و پنیر آن را پیشکش او می کنند.
گفتنی است: پنير نخل در همه فصلهای سال به دست ميآيد اما در فصلهاي پر بارش از طعم شيرين تري برخوردار است.
عکس: محمد نامی
برچسبها: تصاویری از تهیه پنير نخل در نظرآقا, پنیر نخل, پنیر موخ, درخت نخل, استان بوشهر, دشتستان, منطقه سعدآباد, علی رزمجو, محمد نامی, پیش, گورد, نامهای محلی درخت نخل, نظرآقا سلام, روستای نظرآقا, مرکز دهستان زیراه,