-
چهارشنبه 1391/12/02
-
18:15
-
1055 بازدید
میشه لطف کنید بطور کامل خودتون رو معرفی کنید؟
بنده حاج سید مصطفی موسوی فرزند اسدالله متولد 12/2/51(روز معلم)
فعالیت شما درگروه تعزیه چگونه آغاز شد؟
از کوچکی علاقه ی زیادی به کارهای فنی داشتم و سال 67 در مغازه تعمیرات وسایل برقی و تصویری آقای زیرایی کار میکردم بعد از چند سال کار کردن موفق شدم میکروفن بی سیم با موج ( اف ام ) طراحی کنم و با نشون دادن این وسیله به مسئولان وقت تعزیه ، کم کم وارد گروه تعزیه شدم
طراحی این میکرون هر چند برد کمی داشت و فاصله کمی را پوشش میداد اما مورد استقبال همه مسئولان تعزیه قرار گرفت خودم خیلی دلم میخواست بتونم در تعزیه کاری انجام بدم و همین باعث شد که آقای مصطفی باقرزاده از من بخواد که من وارد تعزیه بشم و با اقای زیرایی که مدیر فنی وقت تعزیه بود کمک کنم.
خدایش خیلی خوشحال شدم و با دل و جون قبول کردم که می توانم برای برپایی نام سیدالشهدا قدمی بردارم در سال دوم شروع کارم در گروه فنی تعزیه نظراقا یک دستگاه رادیو ضبط تلویزیون دار (قدیمی) از اقای زیرایی گرفتم و همون روز از این دستگاه به همراه میکروفنی که ساخته بودم در تعزیه استفاده کردم واقعا خیلی خوب جواب میداد بعد از اون اقای زیرایی یک میکرون معمولی با کمک مالی از مجتمع فرهنگی هنری سیدالشهدا برای تعزیه خریداری کرد. همه چیز دست به دسته هم داده بود تا یک گروه منسجم و متعصب در قسمت فنی تشکیل بدیم. وبا هم کار کنیم.
با این امکانات کم که فقط با یک بوق معمولی دو میکرون معمولی و یک دستگاه رادیو ضبط تصویری قدیمی به همراه بلند گوی دستی که متعلق به مرحوم عبدالله رزمجو بود واقعا همه از کیفیت صدا راضی بودن ( به جرعت میتونم بگم اولین تعزیه ای بودیم که در استان از میکروفن بی سیم استفاده میکردیم )
به همین روال چند سالی با همین گروه فنی به سرپرستی آقای حسین زیرایی کار کردیم تا در سال 75آقای زیرایی مسولیت گروه فنی رو به بنده ی حقیر واگذار کرد و همین کار من رو خیلی دشوار کرد چون آقای زیرایی هم خیلی انسان لایق و مدیری بودند و خیلی هم خلاق و در قسمت فنی و برق اما به هر حال قبول کردم
چرا آقای زیرایی از گروه فنی جدا شدند؟
دلیل جدایی آقای زیرایی از گروه فنی فقط و فقط واگذاری کار به افراد جوانتر بود و ایشون در پشت صحنه و قسمتهای دیگر مثل تصویر برداری و پوشش لباس به فعالیت می پرداختند.
بعد از سپردن مدیریت گروه به شما چطور کار را دنبال کردید؟
بنده چون خیلی دست تنها شده بودم لازم بود جوانان پرشوری مثل آقای ابوذر بنوی چند سال بعد هم محمد شکیبا ، احسان رزمجو ، حسین موسوی و سروش نظرآقایی را به گروه و دستیاری خودم اضافه کنم و واقعا هم خیلی زحمت می کشیدند
ارتباط شما با امام حسین چگونه است؟
بنده نه حالا بلکه از همان کودکی عاشق نام و کار در دستگاه امام حسین بودم و چون خانواده سادات هستم به خودم واجب دانستم که به برپایی عزادری امام حسین لبیک بگم . و افتخار میکنم که الان چند سالی است که نوکر آقام امام حسین هستم .
بخدا قسم اونقد با نام امام گره خورده ام که هر وقت و در هر شرایطی از خانواده و اهل بیت این بزرگوار چیزی خواستم برایم رد خور نکرده اند .
آقای موسوی بیشترین ارتباط شما در تعزیه با کدام یه از شبیه خوانان تعزیه است؟
با آقای شاپور رزمجو- با ایشون خیلی راحت هستم و همیشه در مورد مسائل تعزیه و حتی شخصی مشورت میکنم .
چه برنامه ای برای آینده دارین؟
خدا رو شکر الان حدود 11 عدد دستگه میکروفن بی سیم یقه ای و 8 عدد میکروفن دستی و 4 عدد میکروفن سیم دار و 10 عدد باند و اکو و 8 عدد بلند گو(بوق) بزرگ داریم کلا رو هم رته ابزار الات فنی ما حدود 20 میلیون تومان می باشد. اما سعی داریم که به روز جلو بریم و حداکثر استفاده از توانمندیهای خود را داشته باشیم . اما فعلا هیچ گونه ابزاری رو لازم نداریم
تفاوت کیفیت صدای الان با کیفیت قدیم چیست؟
بدون شک همیشه یک قدم از تعزیه های استان جلوتر بودیم و هستیم و باز هم با این پیشرف کافی نیست و جای پیشرفت داریم دوست داریم به همراه گروه تخصصی قدم برداریم.
قابل قیاس نیست(قبلا کار صدایی ما خلاصه میشد به یک بلندگو دستی ) بطور خلاصه میتوان گفت پخش صدای شبیه خوانان فقط با بلند گوی کوچک دستی بود که واقعا جوابگو نبود مردم به سختی صدای بازیگران را میشنیدند و بازیگران مجبور بودند که واقعا بیش از حد به خودشان فشار بیاورند ولی به لطف خدا و پیشرفت فن و تکنوزی در گروه ما و با کمک و همت مردم در حال حاضر به ما این امکان را میدهد که به بیش از 10-15 هزار نفر سرویس بدهیم. تمام بازیگران ما موقع اجرا به میکروفن یقه ای مجهز هستند و امکان پخش صدای دلنشین با تغییر و تنظیم هستیم و هر صدایی را که دوست داریم برای هر شبیه خوان تنظیم می کنیم.
تاثیرتعزیه درزندگی شخصی شما چیست؟
قرار گرفتن در بین جمع کثیری از دوستان مخلص و هنری و استفاده از تجربیات آنها و بهره مندی از اصطلاحات روز فنی و هنری
تقویت قوای فنی خویش به لحاظ استفاده از سیستمهای پیشرفته امروزی
از کربلا بگو....
کربلا اقیانوسی وسیعی و بیکرانی است که تمامی رود ها و جویبارها تا به او نپیوسته اند آرامش و قرارندارند.از خدا میخواهیم که به ما این توفیق را عنایت فرماید که ادامه دهنده راه حسین (ع) که همان آزادی / صداقت / استقلال و جوانمردی و عدالت است باشیم .
و در آخر...
هیئت تعزیه خوانی سیدالشهدا تعزیه روستایی نظرآقا تعلق به گروه و قشر خاصی نیست و در اختیار تمام مردم مومن نظراقا و روستاهای همجوار است
دوست داریم هر کسی که در هر زمینه ای تخصص دارد (فنی هنری) وارد این هیئت بزرگ مردمی شود چون درهای این هیئت بر روی تمامی مردم باز است .
حاج سید مصطفی موسوی 10/8/91اجرکم عندالله
مصاحبه از : عــلی رزمجــو
برچسبها: احسان رزمجو, مصطفی موسوی, سید, محمد شکیبا, سروش نظرآقا, عکس, تصویر, وبلاگ, تعزیه, روستای نظرآقا, سلام, نظرآقا, www.nazaragha-salam.ir, مصاحبه به تعزیه خوانان نظرآقا,