-
جمعه 1392/05/11
-
17:56
-
387 بازدید
خلاصه ای از ( قسمت اول )
« آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق »
طلاق یک مسئله فردی نیست که عواقب آن تنها دامن افراد درگیر با آن را بگیرد بلکه به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی جامعه را نیز به بندگی و بردگی می کشاند . طلاق ضمن از هم گسیختگی و از هم پاشیدگی کانون خانواده آسیب های فراوان اجتماعی مانند : انحراف جنسی ، افت تحصیلی، خودکشی، فرار از منزل، سرقت، اعتیاد،پرخاشگری، ولگردی و ... را در بر دارد. طلاق موجب می شود فرزندانی محروم از ارزش های خانوادگی تحویل جامعه شوند که بعضا فاقد سلامت کافی روانی در احراز مقام شهروندی یک جامعه اند بنابراین آسیب اجتماعی ناشی از این اقدام نه تنها متوجه اعضای خانواده بلکه متوجه کل جامعه و نسل آینده خواهد شد ...
قسمت دوم
« راهکارهای کاهش طلاق »
جامعه شناسان و پژوهشگران اجتماعی با بررسی های بعمل آمده و گفتگو با زوجین مطلقه پی برده اند که چنانچه عناوین مورد اشاره ذیل از طرف مسئولین ذیربط بطور جدی مورد کنکاش ، مطالعه و اعتبارات لازم به آن تخصیص داده شود می تواند التیام بخش این معضل اجتماعی باشد.
1-ایجاد اشتغال مناسب برای جوانان 2-تأمین مسکن ارزان و مناسب 3-ایجاد زمینه ادامه تحصیل جوانان در مراکز آموزش عالی 4-برگزاری جلسات مطلوب مشاوره زناشویی قبل از ازدواج 5-فعال شدن نهادهای متولی از قبیل ؛ الف) سازمان ملی جوانان ب)سازمان بهزیستی ج)مرکز امور زنان و خانواده . 6-پرداختن به امر طلاق به عنوان یک معضل ملی از طریق رسانه فراگیر چون صدا و سیما ، تریبون نماز جمعه و جماعات ، مدارس و دانشگاه ها .
« طلاق در استان بوشهر به روایت آمار »
در سال 1391 آمار طلاق 2324 فقره است که 1720 فره آن بصورت توافقی 434 فقره آن به درخواست زوجه و 167 فقره آن به درخواست زوج بوده است . بر اساس آمار نسبت طلاق به ازدواج در استان بوشهر 14 درصد و در کل کشور 16 درصد است این آمار نشان دهنده کاهش میانگین نسبت طلاق به ازدواج در استان بوشهر نسبت به کل کشور است ولی نسبت به جمعیت استان مطلوب نیست. بیشترین نرخ رشد ازدواج در استان بوشهر مربوط به شهرستان دشتستان و کمترین در شهرستان تنگستان است . ضمن اینکه شهرستان دشتی کمترین میزان طلاق و دشتستان متأسفانه در این زمینه اول است.
در روستای نظرآقا نیز مع الاسف در چند سال گذشته روند طلاق سیر صعودی داشته و نگران کننده است.
« دلایل عمده طلاق در استان بوشهر »
1-بیکاری 2-عدم مسئولیت پذیری 3-فاصله گرفتن زوجین از خانواده 4-وجود خواهر و برادر ناسازگار هر یک از زوجین 5-وابستگی مادی به خانواده از طرف زوجین 6-ازدواج قبل از سن 20 سال و بالاتر از سن 30 سال 7-دوره آشنایی زوجین قبل از ازدواج کمتر از 6 ماه و طولانی شدن دوره نامزدی بیش از 3 سال .
حال به نظر می رسد با عنایت به اینکه استان بوشهر به عنوان قطب اقتصادی کشور که از درآمد هنگفت نفت و گاز و پتروشیمی برخوردار بوده چرا باید بیکاری در آن ملموس و حاصل آن طلاق باشد پس باید ترتیب و تدبیری اتخاذ گردد تا از محل درآمد آن در جهت رفع معضلات اجتماعی استان خاصه دشتستان گام های موثر تا حصول به نتیجه مطلوب برداشته شود.
گردآوری : سید قاسم حسینی
برچسبها: سید قاسم حسینی, ازدواج مبارک است پس طلاق چرا ؟, مطالب اجتماعی در سایت نظرآقا سلام, نویسنده, نظرآقا سلام, روستای نظرآقا, مرکز دهستان زیراه, طلاق, ازدواج, نظرآقا, علی رزمجو, ali razmjoo, سایتهای منطقه سعدآباد, وبلاگهای منطقه سعدآباد,